Speedflying er en sport i vekst

Speedflying er en rela6a00e55031d3a388340120a663e2dd970c-800witivt ny sport og et resultat av ekstremsportutøvernes store kreativitet. Det er nemlig en hybrid idet man har skapt en ny sport gjennom å kombinere elementer fra paragliding, fallskjermhopping og ski. Med ski på bena og en liten fallskjerm setter man utfor dramatisk bratte stup. Så man skal nok ikke vurdere denne sporten dersom man ikke allerede er en habil fallskjermhopper. For her gjelder det å kunne utnytte luftstrømningen optimalt. I motsetning til paragliding der mye av poenget er å holde seg høyt opp i luften lenge, så er det et vesentlig poeng med speedflying at man holder seg nærme den bratte skråning. Ja, gjerne så nærme at man tidvis kan touche bakken med skiene.

Kurs for nybegynnere

Sporten har blitt veldig populær og det er særlig i de bratte hengene i Alpene at flyverne samles. Men sporten har også blitt populær her hjemme i Norge og det har de siste årene blitt arrangert kurs for nybegynnere i regi av Voss Para- og Hanggliding klubb. At kursene raskt blir fulltegnet er vel et bevis på at sporten kommer til å vokse seg stor også her hjemme. I 2016 konkurrerte man for eksempel for første gang i denne grenen, under den velkjente Ekstremsportveka på Voss.

Smakeprøver på Youtube

Den som synes dette virker spennende kan ta seg en titt på alle de filmene som speedflyere har lagt ut blant annet på Youtube. Det er ikke til å stikke under en stol, at man både skal være ganske vill, og modig, for å utsette seg for slike opplevelser. Men i tillegg til en god porsjon mot og galskap så skal man også ha ekstremt gode ferdigheter for å kunne mestre naturkreftene på denne måten. Det ligger derfor årelang trening bak de stuntene man kan se på nettet. Devisen, «Don’t do this at home», gjelder her, mer enn noe annet sted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *